به گزارش میمتالز به نقل از خبرگزاری تسنیم، از هفتههای گذشته هوای شهرهای مختلف کشور و بالتبع آن استان مرکزی با کاهش محسوس و سرمای قابل توجهی روبه رو بوده است به طوری که در بسیاری از مناطق کشور همچون استان تهران شاهد بارش برف بوده ایم.
همین کاهش شدید دمای هوا سبب شده تا شاهد افزایش مصرف گاز به منظور گرما بخشی به محیط خانهها باشیم، هرچند در استان مرکزی که پایتخت صنعت و تولید کشور قلمداد میشود این وضعیت متفاوت از سایر نقاط کشور است.
بررسی وضعیت مصرف گاز و مشترکان در استان مرکزی موضوعی شد تا خبرنگاران خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در مصاحبه با "محمدرضا سمیعی" مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی به گفتگو بنشیند که مشروح این مصاحبه در زیر میآید:
سمیعی: گاز استان مرکزی در بخشهای مختلف خانگی، تجاری، صنعتی و ادارات مورد استفاده قرار میگیرد و پوشش گاز در سطح استان مرکزی به صورت ۱۰۰ درصدی است و تمامی خانوارهای شهری و بالای ۹۹ و نیم درصد خانوارهای روستایی تحت پوشش شبکه گاز هستند.
استان مرکزی با ۴۲۲ هزار و ۳۳۶ مشترک شهری، ۱۷۳ هزار و ۸۴۵ مشترک روستایی و ۶ هزارو ۴۲۳ مشترک صنعتی از حیث پوشش گاز در سطح استان جزو شرکتهای پیشرو درسطح کشوراست و صنایع استان، شهرکهای صنعتی، محورهای صنعتی، نواحی صنعتی و صنایع عمده استان از نعمت گاز برخوردار هستند.
سمیعی: با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی در سرجمع مصرف سالیانه استان، حدود ۷۰ درصد گاز استان در اختیار بخش صنعت قرار میگیرد، اما با توجه به در پیش بودن فصل سرد که معمولا در فصول سرد سال این تناسب مقداری تغییر میکند و با افزایش گاز در بخش خانگی و تجاری به تبع مجبور به محدود کردن مصرف صنایع میشویم تا بتوان گاز را به بخش خانگی تخصیص دهیم.
در تابستان به جهت اینکه مصرف گاز خانگی پایین است گاز به بخش صنعت تخصیص پیدا میکند، اما در فصول سرد سال به دلیل اینکه بتوان گاز بخش خانگی را تامین کرد و اولویت اصلی ما بر تامین گاز بخش خانگی است به همین دلیل برای جلوگیری از ناترازی گاز مجبور به محدودیت گاز برخی از صنایع هستیم.
سمیعی: پیک مصرف گاز استان مرکزی در کل سال، روزانه بین ۱۹ میلیون تا ۲۴ میلیون متر مکعب است و مصرف تقریبا در کل سال رنج ثابتی در روزهای سال دارد، اما تناسب آن در فصول سرد سال تغییر میکند به طوری که در فصل سرد مصرف بخش خانگی افزایش پیدا میکند و در فصل گرم گاز به بخش صنعت اختصاص پیدا میکند.
تقاضای ما از همه مشترکان گاز طبیعی این است که در حد توان در مصرف گاز خانگی صرفه جویی کنند یا به عبارتی درست و بهینه مصرف کنند چراکه میتوان میزان گاز ذخیره شده را به بخش صنعت ارائه دهیم و از آلودگی هوا جلوگیری کنیم و اگر مردم صرفهجویی کنند قطعا از زمستان بدون قطعی گاز عبور خواهیم کرد.
سمیعی: همانطور که عمده مصرف متعلق به بخش صنعت است به تبع عمده مطالبات نیز متعلق به بخش صنعت است که امیدواریم صاحبان صنایع استان همکاری لازم داشته باشند و مطالبات خود را به موقع پرداخت نمایند تا بتوانیم پروژههای عمرانی خود را هر چه سریعتر پیش ببریم.
سمیعی: در سطح استان مرکزی ۶ صنعت عمده پالایشگاه، پتروشیمی، نیروگاه، سیمان انارک، سیمان خاکستری ساوه و سیمان سفید ساوه جزو مشترکین فوق عمده شرکت گاز قرار دارند بنابراین عمده مطالبات نیز مربوط به این ۶ صنایع برمیگردد.
سمیعی: میزان مصرف گاز در کل سال ثابت است و تنها تناسب آن در فصول مختلف تغییر میکند، هم اکنون مصرف بخش خانگی نسبت به ابتدای فصل سرد در اوایل مهرماه حدود ۵۰ الی ۶۰ درصد در بخش خانگی افزایش داشته است که به جهت حفظ تراز گاز مجبور به محدود کردن گاز برخی از صنایع هستیم تا بتوان گاز بخش خانگی را تامین کرد.
مصرف گاز در ابتدای آذرماه ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریبا ۹ الی ۱۰ درصد در بخش خانگی افزایش داشته است، مصرف صنایع استان ثابت است و تقریبا رنج مصرف صنایعی که گاز را در بخش تولید استفاده میکنند در فصل گرم و سرد ثابت است این در حالی است که ممکن است در فصل سرد کمی مصرف آنها تغییر داشته باشد، اما عمده تغیرات در بخش خانگی و تجاری است که بیشترین میزان گاز را در بخش گرمایش استفاده میکنند و صنایع به جهت اینکه گاز را در حوزه تولید مصرف میکنند رژیم مصرف آنها در فصل گرم و سرد تغییر زیادی ندارد.
سمیعی: ارتقای کیفی سطح خدمات و افزایش رضایتمندی مشترکین جزو اولویتهای اصلی شرکت گاز قرار دارد در این راستا هر ساله بحث پروژه نظرسنجی از بخشهای مختلف خانگی، صنعتی و طرفهای ذینفع توسط یک نهاد علمی انجام میشود و نتایج آن قابل استناد، اعتبار و قابل برنامهریزی است.
سمیعی: خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ رضایتمندی از سوی مشترکین از گاز استان مرکزی ۸۳ درصد بوده است که تفکر ما این است که نمره قبولی دریافت شده است هرچند این میزان رضایت برای ما قابل قبول نیست و باید رضایتمندی ۱۰۰ درصدی حاصل شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم